Direktna Banka koristi kolačiće (cookies) koji služe poboljšanju funkcionalnosti sajta i ne sadrže lične podatke. Više o kolačićima pročitajte u Zaštiti privatnosti.

Sporazum o spajanju Direktne Banke i Eurobank a.d. Beograd

Sporazum o spajanju Direktne Banke i Eurobank a.d. Beograd

Sporazum o spajanju Direktne Banke i Eurobank a.d. Beograd

Direktna Banka, u skladu sa dugoročnom poslovnom strategijom za dalje jačanje pozicije na domaćem bankarskom tržištu, najavljuje sporazum sa Eurobank ad Beograd o spajanju poslovanja u Srbiji.

Nakon izvršenog procesa spajanja, objedinjena Banka će raspolagati ukupnom aktivom od preko dve milijarde evra, dok će tržišno učešće premašiti 6,5 odsto, čineći je sedmom najvećom bankom u Srbiji.

“Drago nam je što možemo da potvrdimo da započinjemo novo poglavlje u našem poslovanju i pripremamo se za spajanje sa Eurobank ad Beograd. Direktna Banka, kao univerzalna domaća Banka, nastoji da ojača svoju poziciju na domaćem finansijskom tržištu i u skladu sa tim preduzela je prvi korak u stvaranju strateškog partnerstva sa Eurobankom. Naš glavni fokus su klijenti i korisnici naših bankarskih usluga i shodno tome Banka nastoji da im obezbedi najbolje i najmodernije proizvode, usluge i korisničko iskustvo, a to je moguće samo ako uvek idemo napred. Zato, zajedno krećemo ka cilju da postanemo još jača i veća Banka na srpskom tržištu”, izjavila je Vesna Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Direktne Banke.

Cilj spajanja Direktne Banke i Eurobank ad Beograd predstavlja formiranje veće i stabilnije finansijske institucije koja će obezbediti još bolje korisničko iskustvo, kako individualnim korisnicima, tako i pravnim licima, uz još rasprostranjeniju mrežu ekspozitura.

U periodu pre realizacije spajanja, poslovanje sa Direktnom Bankom ostaje nepromenjeno i korisnici mogu da računaju na pun spektar proizvoda i usluga, od tekućih računa, platnih kartica i štednje do kredita, u poslovnoj mreži Banke, na pametnim bankomatima i putem digitalnih servisa. Direktna Banka nastavlja sa kontinuiranim unapređenjem proizvoda i usluga, sa posebnim fokusom na digitalizaciju i kreiranje dodatnih vrednosti kroz usluge digitalne banke.

Direktna Banka će svoje korisnike  i klijente nastaviti da blagovremeno obaveštava o svim novostima vezanim za realizaciju procesa spajanja dve banke.